Skip to main content

Summerland RCMP

Safety, security, functionality and a healthy working environment were a priority for this client. The building is designed to best practices and incorporates sustainable building design measures equivalent to a LEED® Gold standard. Workspaces and the interior of the building are flooded with natural light from large expanses of glass and overhead clerestory windows. Through optimum orientation and configuration of the space this work environment features: South facing work stations with exposure to attractive landscaping; fully glazed south facing façade and fixed sun shading devices maximize passive solar gain in the winter while fully shading work stations in summer; cross ventilation and stack effect through low southern windows and high northern clerestoreys; and heating supplied from excess refrigeration heat of adjacent arena. This project is a collaboration between KMBR and Allen Maurer Architects.

Photographer: Martin Knowles

Project Stats

  • Client: District of Summerland
  • Location: Summerland, BC
  • Size: 1,496 sq.m.
  • Project Type: New Build
  • Project Delivery: Construction Management